С богата програма Криводол отбеляза празника си

С богата програва Криводол отбеляза празника си

По традиция Денят на Криводол- 29 август започна с издигане на националното знаме пред сградата на общината. Той продължи с водосвет и богата фолклорна програма, в която се включиха самодейците от танцовия състав от с. Девене с изпълнения на хора, малките певици Мария Валентинова, Нели Тихомирова и Стефания Пламенова и групата за изворен фолклор.

Тържествената сесия по случай празника на града започна с минута мълчание в памет на жертвите от трагичната катастрофа край Своге. Приветствени слова произнесоха председателят на ОбС Петър Комитски и кметът Петър Данчев. Присъстващите бяха поздравени от народните представители Петя Аврамова и Димитър Аврамов.

Единадесетгодишната Йоана Иванова поднесе специално изработено пано от естествени материали с пейзажи от града на кмета с благодарност за грижите, които полагат за младите от общинското ръководство и обществените възпитатели Геновева Стаменова, Мария Крумова и Йорданка Христова.

Подарък и красив букет поднесе на кмета на община Криводол по случай празника зам.-кметът на община Бойчиновци Таня Петрова.

Със специална грамота за всеотдайността му при гасене на пожари в землището на с. Баурене бе отличен Мирослав Ангелов Стоянов. Тя му бе връчена от кмета на селото Цветослав Тодоров.

Сред гостите на празника бяха още областният управител Малина Николова, зам.-областният управител Мирослав Комитски, шефът на НОИ Иван Грозданов, собственикът на „Строител Криводол“ инж. Васко Спасов, общински съветници, кметове на села и ръководители на институции. Празникът завърши със стилен коктейл.


сн.1
сн.2
сн.4


2018-08-29 15:07:28