Маринела Николова обеща нов водопровод и път до Аугуста в Хърлец

Маринела Николова обеща нов водопровод и път до Аугуста в Хърлец

"В този ден ни обединяват любовта към родното място, гордостта, че сме част от Хърлец и стремежът към общото развитие на селото ни. Нека късметът и щастието бъдат гости във всеки дом”. С тези думи Огнемир Симов, кмет на Хърлец, поздрави присъстващите с традиционния събор.
Специален гост на празника беше кметът на община Козлодуй Маринела Николова. Тя разказа, че предстои подмяна на водопровод по проект за над 5 млн. лева. “От изпълнението на проекта ще се възползват над 70% от жителите на Хърлец”, допълни кметът. Николова обяви и, че напролет стартира реконструкция на 2 км пътна мрежа от центъра на селото до Аугуста. “Сега ви пожелавам здраве, късмет и весели празници”, завърши поздравлението си кметът на общината.
За празника на Хърлец читалището и кметството бяха подготвили богата програма. В присъствието на общински съветници, кметът на Гложене и редица гости, децата от хърлешкото и козлодуйското читалище представиха атрактивни изпълнения. Гост-изпълнители бяха сестри Диневи, които разиграха публиката с кръшни български хора, и сръбския състав “Ариа” от Лесковац, които забиха известни световни и сръбски парчета.
За най-малките имаше детски работилници и ателиета, цветни балони и сладки домашни изкушения, а пищна заря озари хърлешкото небе.
2018-08-25 18:01:15