Светещ часовник посреща гостите на Хърлец

Светещ часовник посреща гостите на Хърлец

 

Очаква се цялостна подмяна на водопровода

 

Новооформени цветни лехи и светещ часовник посрещат от няколко дни жителите и гостите на Хърлец. За новия облик на селото са заделени средства в размер на около 7 000 лв, споделя кметът д-р Огнемир Симов. На главните улици се вее българският трибагреник, а за да бъде по чисто и приветливо са засадени 100 фиданки и са осигурени 40 нови кошчета за боклук.

За удобство на хората ударно се изкърпват улици. Възстановена е ул. „Паисий Хилендарски“, която била в трагичен вид дълго години. Средства са заделени за още няколко от най-належащите за ремонт пътни участъци в Хърлец. Една от тях е „Георги Димитров“, като на нея ще бъде подменена канализацията и ще се поставят нови бордюри. Договорът за нея вече е подписан и предстои избирането на изпълнител на дейностите.

„Вече е ремонтиран и течащият покрив на църквата ни. Дейностите ни стъпиха на около 2 000 лв. Стегната бе и сградата, която използват хората, ангажирани с поддръжката на селото. Ремонтирахме и спирката в центъра на Хърлец, като до нея поставихме и нова чешма. Имаме и подписан договор за подмяна на водоснабдителната мрежа на цялото село. Очакваме дейностите да стартират догодина. Планираме да обновим и фасадата на здравния ни дом“, разказва кметът на Хърлец Огнемир Симов.

Особено активни в обновяването на селото са и неговите жители. Сами търсят помощ от кмета за отпускането на средства за поставянето на различни детски съоръжения, беседки и пейки, а с работата се залавят задружно и доброволно гражданите.

„Аз съм много признателен на всички, които помагат със своите идеи и труд. Особено активни са младите, които се занимават със строителство. Благодаря им за всеотдайността“, казва кметът.

Центърът на Хърлец краси изпъстрен с цветове шадраван. Идеята да бъде обновен е на служителка на кметството, като ще се търсят средства за цялостния му ремонт.

 

Стотици гости се отправят към Хърлец, който чества своя събор. Официалното откриване на празника е тази вечер от 18.00 часа.

За настроението на присъстващите ще се погрижат фолклорните изпълнителки Миглена и Диляна Диневи, както и сръбският оркестър „Харизма“ от Лесковац.

Танци ще покаже местният юношески състав „От извора“, както и балетен състав към читалището в Козлодуй.

Не са забравени на празника и малчуганите. Специално за тях още тази вечер ще бъде обособен детски кът с безплатен батут, рисунки на лица, приготвяне на сладкиши и снимки с любими анимационни герои.

 „Пожелавам на жителите на Хърлец да бъдат здрави и все така всеотдайни. Да мислим в една посока, в името на по-добрия и красив живот в селото“.

 

Силвия СИМЕОНОВА


Огнемир Симов
сн.1
сн.2
сн. 3


2018-08-24 12:32:05