Завърши панаирът на Оряхово

Завърши панаирът на Оряхово

 

Програмата бе изпълнена с пъстра плетеница от естрада, фолклор, спортен дух, изобразително изкуство и духова музика!

 

 Празничните дни стартираха с ІV –та лятна спартакиада. В продължение на трите дни спортисти в различни спортове и отбори – борба, бадминтон, шах и футбол показаха уменията си. 

През първия ден беше открита къща-музей „Дико Илиев“. В нея има експозиции, свързани с живота и творчеството на големия композитор Дико Илиев и на великия актьор Андрей Чапразов.

С дефилир на духови оркестри и мажоретни състави по главната улица „Васил Левски“ започнаха ХХІІ –те Празници на духовите оркестри „Дико Илиев” – Оряхово 2018, които продължиха и в съботния ден.

Официално на сцената на площад „Дико Илиев“ кметът на Община Оряхово – Росен Добрев, откри „Панаирни дни „Оряхово 2018“.

Организаторите бяха подготвили богата музикална програма, която продължи и трите вечери на празничните дни, с участието на звездите Б.Т.Р., Панайот Панайотов, Гери-Никол, Дара, DJ Monik, Роси Кирилова, която в събота сутрин, заедно с клоуна Джуджи зарадваха най-малките жители и гости на град Оряхово.

Последната вечер бе посветена на балканската музика. В нея участваха самодейни състави от града и гости от Румъния, Сърбия и Македония.

Панаирните дни бяха закрити със стихотворение, написано специално за повода от секретаря на Община Оряхово – Христина Цонева и прочетено лично от нея. След което небето се изпъстри от цветовете на празнична заря.

 
2018-08-21 14:11:40