Пълно надмощие на криводолските пилоти пред собствена публика

Пълно надмощие на криводолските пилоти пред собствена публика

 АСК Старт М Криводол затвърди лидерската си позиция в рали-кроса след проведеното тази събота и неделя състезание на писта №1 в България- „Строител“. Кръгът премина при отлична организация и без инциденти.

В дивизия 3 победи Цветомир Велков с ВАЗ 2005, следван от Георги Ставров с ВАЗ2007 и Момчил Младенов и тримата от отбора на домакините от Криводол.

Шестима пилоти стартираха във финала на дивизия 2, като първи финишира Ивайло Йончев от Ботевград в Хонда Сивик, с което си осигури шампионската титла два кръга предсрочно.

Изключително оспорван бе финала в дивизия 1, където последният стана първи. Светослав Манастирски стартира трудно слез завъртане, но с умело каране и след лек сблъсък между временните водачи успя да финишира първи със своето Мицубиши Лансер. След него се наредиха двамата му съотборници Милчо Борисов и Емил Минчев и двамата със Субару Импреза. Това е втора победа на Манастирски от началото на сезона.

В отборното класиране двата криводолски тима са първи и втори, а трети останаха от Ботевград. Купите на победителите бяха връчени от кмета на община Криводол Петър Данчев, който също подкрепя отбора на домакините, както и от Спас и Мариел Спасови и младата надежда Васко Спасов. Особено вълнуващ бе моментът, когато до победителите на почетната стълбичка се качиха техните деца. Местните пилоти бяха аплодирани от криводолската публика и много фенове на този спорт от Враца и Монтана. До края на шампионата остават два кръга-в Мадан и Видин.    

 


сн.1
сн.2


2018-08-20 09:31:07