Писта Строител е домакин на кръг от рали кроса

Писта Строител е домакин на кръг от рали кроса

30 пилоти са подали заявка за участие в 6-ия кръг от държавния шампионат по рали крос в Криводол, съобщава Радио Видин. Трасе №1 за рали крос в България, писта "Строител”, е домакин на проявата през почивните дни. Проявата е под патронажа на кмета на община Криводол Петър Данчев и се провежда в навечерието на традиционния панаир.

В събота са тренировките и първи тур квалификации. В неделя от 09:30 ч. се подновяват стартовете, съобщи собственикът на пистата и председател на Автомобилен спортен клуб "Старт М" /Криводол/ инж. Спас Спасов:

"Пистата е подготвена отлично, готови сме да посрещнем 6-тия кръг от републиканския шампионат по рали крос. Състезателите на "Старт М" също са готови. Мисля, че ще се представим на ниво."

8 автомобила ще се състезават при най-мощните. Двама пилоти на домакините от "Старт М" са начело във временното класиране. Миналогодишният шампион Светослав Манастирски има 76 точки, а Емил Минчев е с 64. Третото място е за Антон Хайтов от видинския "Жико Моторспорт". Очаква се Минчев да участва със "Субару Импреза". Колата е по-мощна от "Джъсти"-то и така ще се увеличи интригата в класа.

9 коли са потвърдили участие в "Дивизия 2” с предно предаване. Пилотите на АМК Ботевград – Ивайло Йончев и Владимир Димитров, заемат първо и второ място с 96 и 68 точки. Валери Димитров от домакините е трети с 56 точки.

Отново голям брой коли има в "Дивизия 3” със задно задвижване. 13 са заявките. Водачите Методи Тодоров - Муто и Цветелин Велков от "Старт М" се готвят да прибавят още точки към тези до тук. Тодоров е начело със 72,
2018-08-17 12:49:42