Забравени занаяти възкръсват в Козлодуй

Забравени занаяти възкръсват в Козлодуй

Фестивал на занаятите и изкуствата ще се проведе на 14, 15 и 16 септември в Ботев парк, информираха в аванс от общинската управа в Козлодуй. Събитието се организира за втора поредна година, след като през 2017-а пожъна страхотен успех. Форумът ще съчетае минало и настояще в занаятите, традициите и фолклора. През трите фестивални дни ще има изложение-базар на занаятчии от региона и страната, майсторски работилници и ателиета, пленер.

Съорганизатори са читалищата, пенсионерските клубове и младежките организации в община Козлодуй, които съдействат за издирване и възстановяване на забравени занаяти и обичаи от региона и тяхното популяризиране.
Културната програма на фестивала включва фолклорни концерти с участие на деца, любители и професионалисти. Гости на събитието ще са Ансамбъл "Пирин", група „Оратница”, Нелина, Нели Андреева, гайдари и други.

"Очакваме ви на 14, 15 и 16 септември на едно неповторимо изживяване – Фестивал на занаятите и изкуствата! Входът е свободен!", заявиха от общинската администрация в атомния град. 

 


2018-08-13 12:49:02