Стартира лятна академия за социално слаби деца

Стартира лятна академия за социално слаби деца

С вълнуващи преживявания в приказния свят на книгите започна тазгодишното издание на лятна академия „Патиланци“ в Мездра. Инициативата на Общински център за социални услуги и дейности /ОЦСУД/ съвместно с Фонд „Мисия” е предназначена за деца от социално слаби семейства, ползващи услугата „Топъл обяд” и се провежда за трета поредна година. Темата е „Голямото забавно лятно четене“ или „пътуване с  един билет, които е валиден в цялата вселена и отвъд нея – книгата“, казват организаторите.

Приключението бе открито в Археологически комплекс  „Калето”, където под сянката на дърветата децата разказаха за любимите си приказни герои и рисуваха персонажи от детски произведения.

Малчуганите се запознаха накратко с историята на град Мездра, разгледаха експозициите в АК „Калето“ и нахраниха рибките в езерото.

 „Целта тази година е да „омагьосаме”, колкото се може повече деца, да успеят да  се насладят на вълнуващия, приказен свят от книгите. Да развият своето въображение и да се осмелят да мечтаят, въпреки тежкото положение, в което се намират техните семейства“, казва социалният експерт Цветинка Стоянова.

Накрая всички позираха с нарисуваните картини, а за старанието получиха подаръци.Следващото занимание ще бъде в НЧ „Просвета 1925-Мездра” на 10 август.

 
2018-08-08 17:24:13