Модерни отделения ще посрещат пациенти в Бяла Слатина

Модерни отделения ще посрещат пациенти в Бяла Слатина

Общинската болница в Бяла Слатина ударно се обновява със средства по програмата на социалното министерство „Красива България“. На ремонт и реконструкция а подложени отделенията по хирургия и анестезиология, реанимация и интензивно лечение. Те са разположени в общ коридор в корпус „Г“ на здравното заведение. Ремонтните работи изпълнява врачанската фирма „Уест Инженеринг“, а срокът за приключване е 4 месеца.

Строително-монтажните работи включват обособяване на санитарни възли за всеки две болнични стаи; полагане на нова антибактериална настилка, гранитогрес, нови преградни стени пот гипсокартон, окачени тавани с вградени осветителни тела, цялостна подмяна на ел. инсталацията, смяна на чугунени с конвекторни радиатори, цялостна подмяна на водопроводни и канализационни тръби в болничните стаи и операционни зали.

Резултатите, които се очаква да постигне реализацията на проекта, са насочени към съвременно функциониране на болничното заведение, осигуряване на общ комфорт, гарантиране на качествена здравна грижа за пациентите, както и индиректно подобряване на възможностите за развитие на територията, подобряване качеството на живот и здравния статус на населението.

Общата стойност на инвестицията е в размер на 189 379 лв., като от тях 92 796 лв. са от Проект „Красива България“, а 96 583 лв. представлява собственото финансиране.

Предвижда се всички дейности по проекта да приключат до 19 ноември, уточниха от общинската администрация в Бяла Слатина.

 
2018-08-08 16:31:05