Ентусиасти преобразиха спирка в Боденец

Ентусиасти преобразиха спирка в Боденец

Група от ентусиасти преобрази спирка в село Боденец за няколко дни. На организирано от тях общоселско събрание бе взето решение, спирката в началото на селото да бъде обновена – почистена и пребоядисана в лилаво. Цветът кореспондира с друга идея – пред къщите да бъде насадена лавандула.

„Лилавият цвят е с много висока вибрация, обяснява Малинка Иванова, един от инициаторите. Село засадено с лавандула ще отвори сърцата на хората и ще проясни съзнанието им за добротворчество“. Това е и основната идея на своеобразния проект „Красив Боденец“ – всеки да се включи с това, което прави най-добре за благото на всички и за единението на селото.

За четири дни доброволците успяха да преобразят района – спирката беше почистена от ръжда, облепена хартия и боядисана, таванът измит с обезмаслител, а тревата зад нея –окосена. Има поставени и две информационни табла и кош за отпадъци.

Кметът на селото изказа благодарност за стореното и обеща другата спирка в селото – на центъра, скоро да бъде облагородена и изрисувана.

 
2018-08-02 16:12:00