Параход „Радецки” привлича хиляди посетители

 Параход „Радецки” привлича хиляди посетители

От началото на пролетта до момента национален музей параход „Радецки” е осъществил 50 плавания и е посрещнал 7 300 посетители. 3 800 ученици, 300 студенти, 2 800 възрастни хора, 68 чужденци и 57 души със свободен вход са били посетителите, които са се докоснали до националната светиня. Плаванията на парахода са с 10 повече в сравнение със същия период на 2017-та година. Продажбите на билети и рекламни сувенири само за месеците май и юни са двойно повече спрямо продажбите по същото време на 2017-та година.

 „От дълги години работим с турооператорски фирми, които водят предимно организирани ученически групи за плаване и разглеждане на кораб-музей „Радецки“. Това са фирмите „БГ-Травел“; „Милди“; „Ситникол“; „Стил Травел“. Само за тази година фирма „БГ-Травел“ е довела за плаване и разглеждане на кораб „Радецки“ над 1 200 ученика”, сподели Людмила Дамянова – директор на НМП „Радецки”.

Отделно Община Козлодуй изпрати писмо до МОН, в което покани ученици на еднодневни и двудневни екскурзии на козлодуйския бряг. Писмото е стигнало до регионалните управления по образованието и от там до директори на училища в страната, което също е довело ученически групи в Козлодуй.

Плаванията на „Радецки” продължават и през летните месеци. Людмила Дамянова информира, че през месец септември ще се планира плаване с индивидуални билети. „Подобен тип екскурзии провеждаме заради хората, които нямат възможност да организират група”, каза тя и напомни, че на историческия кораб се провеждат и ритуали за сключване на граждански брак. От началото на годината три двойки са предпочели „Радецки” за своя най-важен ден.

Повече информация може да се получи на www.radetzky.slovo.bg и www.nim.bg.
2018-07-25 10:55:01