Осъдиха бивш кмет на Козлодуй

Осъдиха бивш кмет на Козлодуй

Бившият кмет на Козлодуй Румен Маноев е осъден да заплати на Общинския съвет в града 600 лева. Това реши Върховният административен съд. Висшите магистрати отхвърлиха жалбата му срещу размера на местните данъци и такси. Решението на трето отделение на ВАС остави в сила решение № 149 от 11.05.2017г., постановено по адм.д № 7 по описа за 2017г. на Административен съд Враца.

За да постанови този резултат съдът е приел, че оспорената Наредба е издадена от компетентен административен орган, в пределите на делегираната му от закона компетентност, в предписаната от закона специална форма и при спазване на административно производствените правила. Приел е, че са неоснователни доводите, изложени от жалбоподателя Маноев за допуснати нарушения на административно производствените правила при изменение и допълнение на оспорения нормативен акт.

С тези мотиви Върховният административен съд остави в сила Решение №149 от 11.05.2017 г. на Административен съд Враца и осъди Румен Василев Маноев да заплати на Общински съвет – Козлодуй сумата от 600 лв., представляваща разноски по делото, пред настоящата инстанция. Решението на ВАС е окончателно.
2018-07-20 15:09:34