Двойки се женят на кораба „Радецки“

Двойки се женят на кораба „Радецки“

Огромен интерес към парахода-музей „Радецки“ в Козлодуй отчитат от неговата администрация. Двойно повече туристи са го посетили за първите 6 месеца на тази година в сравнение със същия период на 2017 г. На палубата са се качили над 7 300 души, като половината от тях са се възползвали от възможността и да се повозят. Основните туристи са българи. С интерес атракцията се разглежда и от гости от чужбина, като най-многобройни са англичаните и германците. Посещава се и от международните партньори на атомната централа.

През последните години на „Радецки“ се извършват сватбени церемонии. Интересът от страна на младоженците е огромен.  Срещу 80 лв. двойките могат да узаконят брака си на нестандартното място. 3 са семействата, венчали се на парахода тази година, 2 от тях са изненадали гостите на церемонията и с подарък - плаване с него.

От администрацията на кораба ежедневно получават запитвания за това кога ще пътува. По план следващото плаване на „Радецки“ ще бъде осъществено на 21 юли от 16 часа. Датите, в които ще могат да се повозят на парахода, туристи през август са 4 и 25. При интерес от страна на групи могат да бъдат организирани и плавания извън посочения график. За едночасови такива в акваторията на козлодуйското пристанище (до 100 души) се заплаща общо 400 лв., ако пътниците са учащи. За всички останали цената е 600 лв.

Билетът за деца, ученици, студенти и пенсионери е 4 лв. Останалите заплащат 6 лв. на място. Всички желаещи трябва да са на място половин час преди обявения час на плаванията.

Пътуване се осъществява с максимум 100 души пътници по изискване на контролните органи. При повече желаещи се извършват няколко последователни плавания, като от началото на годината до момента броят им е 50. Курсове ще се осъществяват до края на септември или средата на октомври в зависимост от атмосферните условия. Ежедневно от 10 до 18 ч. параходът е отворен като музей и всеки желаещ може срещу входен билет от 1 и 2 лв. да се качи и да го разгледа.
2018-07-17 15:35:08