Започна лятната бригада за студенти

Започна лятната бригада за студенти

Лятна бригада за студенти организира за 18 пореден път община Мездра. Първите дейности стартираха на 10 юли. На този етап 7 момичета и момчета се включиха в благоустройството и поддържането на чистотата в града, изработване на бетонови изделия, ремонт на тротоари и полагане на пътна маркировка. Една група започна работа в района около жилищния блок на улица „Сердика“  № 2.

„Eдна част от студентската бригада ще работи на този обект. Ще направим всичко възможно инфраструктурата да изглежда по коренно различен начин, отколкото е днес. Ще изградим бетонни тротоари, ще боядисаме оградата, ще подобрим вида района, така че собствениците и обитателите на тази сграда да имат една хубава, привлекателна инфраструктура в съседство с блока, добави той. Останалите студенти работят в зоната на ОП „Чистота“, където изработват бетонови изделия“, заяви кметът Генади Събков.

Той допълни, че високо оценява жеста на младежите и приноса им към родния град и общината като цяло.

За две от девойките това ще бъде последна година на бригада, тъй като им предстои дипломиране. Натали Михайлова и Силвия Петкова участват за четвърта година и са доволни от научените нови неща и запознанствата с нови хора.

В бригадата имаха право да се включат студенти от различни специалности и форми на обучение, които имат адресна регистрация на територията на Община Мездра.

 
2018-07-13 09:09:01