“Цветина-Мездра” - сигурният избор на пътуващите

“Цветина-Мездра” - сигурният избор на пътуващите

Успешна транспортна дейност развива фирма “Цветина-Мездра” ЕООД. Нейн собственик и управител е Цветан Тодоров. Фирмата съществува от далечната 1990 година. Тя е първоприемник на Цветина ЕТ и на Броней-90. Под бранда “Цветина-Мездра” е от 2014 г. насам. Към днешна дата разполагат с 30 автобуса и 54 души персонал. С превозните средства се изпълняват линии, част от общинската транспортна схема. Това са маршрутите: Боденец-Крапец-Върбешница; Брусен-Царевец -Старо село; Моравица-Руска Бела-Мездра, както и важната транспортна връзка Враца-Мездра.

Основна дейност на фирмата е специализираният превоз на работници и служители до различни предприятия и организации в региона. Фирма “Цветина-Мездра” осъществява и множество международни пътувания, с цел туризъм и пътешествия. В тази сфера активно си сътрудничат с туристическа агенция.

“Покриваме направленията до всички европейски столици, в зависимост от конкретната програма на нашите партньори. Фирмата ни е третата в България по брой извозени туристи до Турската Ривиера (Егейска Турция и Средиземноморието). С нас хората пътуват до Анталия, Белек, Кемер, Алания и Лара”, споделя собственикът на “Цветина-Мездра” Цветан Тодоров.

От фирмата залагат на сигурни и осигуряващи комфорт возила, с марката “Мерцедес”. Автобусите разполагат и с обезопасителни колани.

“В тази връзка бих подчертал, че е от изключително значение автобусите да минават редовно на технически прегледи и профилактика преди всяко пътуване, както и шофьорите да са в добро здраве. Радостни сме от факта, че хората вече осъзнават, че пътуването с автобус е по-добрият избор. Предлагаме им комфорт, сигурност и бързина, разбира се и много атрактивни пътешествия. В България съпоставяйки пътуването с влак, естествено нашият транспорт е по-добър. Не така, обаче стоят нещата в Европа. Там разполагат с високоскоростни влакове, които преминават за кратко време дълги разстояния“, подчертава Цветан Тодоров.

Не са малко и проблемите, с които се сблъскват във фирмата.

“Опитът да се направи частна приватизация на управлението на целия бранш в страната, неминуемо щеше да окаже влияние и на нашата работа. Нещо такова е абсолютно нередно да се случи и съм радостен от факта, че стопираха навреме  тези планирани промени. Не може да се изземват функциите на едно министерство и да се слагат в ръцете на частна транспортна фирма, която да определя бизнеса и правилата на всички останали фирми в България“.

Проблем продължават да са и дупките по пътищата, водещи до по-бързата амортизация на автобусите. Поддръжката на машините струва скъпо, особено когато са и ново производство. Нелегалният превоз на пътници също е на дневен ред, но оказва по-голямо влияние на фирмите, които се занимават единствено с превоз на пътници по междуселски линии.

Утре собственикът и управител на “Цветина-Мездра” ООД  ще отбележи своя юбилей.

“На прага на моя личен празник си пожелавам да задържим своите позиции в транспортния бранш, да завоюваме нови пазари и клиенти. Екипът на фирмата да продължи да работи все така-добре, както досега и да продължават да получават високи оценки от клиентите”, сподели за “Враца днес” Цветан Тодоров.


1


2018-06-30 06:23:08