Откриха обновения блок „Леденик 1“ в Мездра

Откриха обновения блок „Леденик 1“ в Мездра

Обновеният блок „Леденик 1“ бе открит тържествено от кмета на Община Мездра инж. Генади Събков днес. Жилищната сграда е санирана по Националната програма за енергийна ефективност на  многофамилни жилищни сгради.

 

„Имаме едно бижу на входа на Мездра, което е не само ваше, на собствениците, а на всички нас, което няма начин да не се забележи от влизащите в града, каза кметът в словото си и добави. Успяхме с общи усилия, преди всичко с вашата инициативност, която ви включи в Националната програма за енергийна ефективност. Лесно се кандидатства, но трудно се усвояват и родни, и европейски пари. Всички, които участваха в този процес бяха доста търпеливи и отговорно настроени към ангажимента, който имаха към този обект“, добави още кметът.

 

Той пое ангажимент да се подобри ветрикалната планировка и прилежащата улица „Индустриална“.

Отец  Георги Няголов отслужи тържествен водосвет за здраве и благоденствие.

Кметът подари на Снежана Николова – управител на Сдружението на собствениците „Леденик 1-Мездра, икона на Св. Мина – покровител на семейството и домашното огнище и връчи Удостоверението за въвеждане в експлоатация.

 

„Ние сме доволни и ви благодарим. Блокът ни е пример за целия град“, изказа своята благодарност Снежана Николова и добави, че 53 семейства са облагодетелствани от този проект.

 

Обектът е финансиран от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Стойността на проекта е 636 076,56 лв.

 
2018-06-26 13:40:58