Специалисти прегледаха безплатно над 130 човека от Руска Бяла и Моравица

Специалисти прегледаха безплатно над 130 човека от Руска Бяла и Моравица

Безплатни медицински прегледи се проведоха в селата Моравица и Руска Бяла за пръв път от много години. Услугата бе предназначена за възрастни хора над 65-годишна възраст, които бяха прегледани от лекари специалисти: кардиолог, невролог и специалист спешна помощ от УМБАЛ „Александровска“ – София. Д-р Чуковска, д-р Бекяров, д-р Гарев прегледаха и консултираха над 130 човека. Инициативата е на Фондация Проект Северозапад и Община Мездра и се провежда за четвърта година в различни села на Общината.

 

Прегледите са финансирани от Фонд „Нашите родители” на Фондация Проект Северозапад, като средствата в него се набират изцяло от дарители. Здравната услуга е продължение на работата на фондацията, която осигури средства за домашни помощници на крайно нуждаещи се болни хора в 6 други села от Общината.

 

В помощ на тримата специалисти бе и младият специализант Шеип Панев, който е стипендиант на Фондацията. Израсъл в малко село, картинката с много болни възрастни хора, не бе нещо ново за него. Силно мотивиран да помага на хората, младият мъж въвеждаше ред при записването.

Възрастните пациенти останаха много доволни от организацията и от отношението на лекарите.

На 22 юни лекарите прегледаха и 48-те възпитаници от Комплекс за социални услуги за деца и лица с увреждания. Децата бяха предиагностицирани от специалистите. Директорът на Комплекса Диана Вутова изказа своето задоволство от вниманието и положените грижи за децата.

 

 




2018-06-25 07:22:27