20 бона от местната хазна отиват за пострадали в Бяла Слатина

20 бона от местната хазна отиват за пострадали в Бяла Слатина

Точно 20 000 лв. ще задели от местните си приходи общинската администрация в Бяла Слатина, за да подпомогне граждани, пострадали в унищожителната буря, която порази над 200 сгради. Това решиха съветниците в града на последното си заседание. Помощ ще получат само хора, чиито щети надхвърлят 100 лв. В момента се довършват и обобщават резултатите от огледите на имотите. Впоследствие ще се реши на кого какво процентно съотношение от цената на пораженията ще бъде изплатено, обясни за „Враца днес“ кметът на общината Иво Цветков. Той отново призна, че заделените 20 000 лв. са абсолютният таван за помощи, който администрацията може да си позволи в момента.

Междувременно се очаква до седмица държавната междуведомствена комисия да разгледа молбата за подпомагане със средства на наложителните ремонти на 3 публични сгради в Бяла Слатина. Припомняме, че се касае за тежко пострадалите покриви на общинската администрация и 2 детски градини. Стойността на щетите е малко над 116 хил. лв.

„Имаме предварително уверение, че ще получим необходимата помощ. Остава само искането да се внесе и гласува от Министерски съвет“, поясни кметът Цветков.
2018-06-13 10:46:59