Вицепремиерът Валери Симеонов: Винаги ще помагам на Бутан

Вицепремиерът Валери Симеонов: Винаги ще помагам на Бутан

Вицепремиерът Валери Симеонов и народния представител Росен Живков бяха сред официалните гости на събора на Бутан. „Особено се радвам да бъда сред вас, в моето любимо родно село Бутан. Виждам как с месеци тук нещата се променят. Значително се подобрява инфраструктурата- пътните връзки със съседните села и улиците в селото. Развива се и културата от вашето прекрасно читалище. Бутан е будно село, което гордо развява българското знаме. Това не би било така, ако кметът Ивайло Иванов не бе всеотдаен, трудолюбив и упорит. Винаги ще му помагам и в мое лице Бутан ще има искрен поддръжник. Ние продължаваме да полагаме усилия за развитие на Северозападна България. С подкрепата на правителството вашия красив край с плодородна земя и трудолюбиви хора може бързо да настигне другите региони“, заяви Валери Симеонов при откриването на 9-ото издание на фолклорния фестивал „Пей и танцувай за Бутан“. Приветствие към всички участници отправи и кметът на Бутан Ивайло Иванов, който пожела на самодейците да бъде благословен труда им за опазване на фолклора, с който да запалват сърцата на младите

За приповдигнатото настроение на всички участници и гости се погрижи Младежки духов оркестър Бутан с ръководител Пламен Мончов. Водещ на фестивалната вечер бе председателят на читалището Бистра Григорова.

По традиция първи на сцената се качиха най-малките певици от Бутан- вокална група „Славеи“ с ръководител Ирена Ганчева, следвани от певческата група на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в селото.

В първата вечер, посветена на певческото изкуство, взеха участие още читалищни колективи от Хайредин, Бойчиновци, Лехчево, Козлодуй, Малорад и Борован. Пенсионерски клуб-Мизия, Петко Дилковски и трио „Неделя“ от НЧ „Заря 1911“ предизвикаха аплодисменти, а заслужената кулминация на вечерта направиха от мъжка вокална група „Змей Горянин“-Зверино с патриотичния си репертоар.


сн.1
сн.2
сн.3
сн.4
сн.5


2018-06-09 12:05:06