Провал грози продажба на болница

Провал грози продажба на болница

Пълен провал се очаква да бъде предстоящият търг за активите на затворената от година многопрофилна болница за активно лечение в Оряхово. До момента няма нито един желаещ да сложи ръка върху апетитния имот. Това установи проверка на „Враца днес”. Купувач се търси за земите, сградите, машините, съоръженията и оборудването на бившето здравно заведение. Пазарната цена на обособената част е в размер на 7 243 740 лв. В момента част от сградите са предоставени за безвъзмездно ползване на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Ако на 22 юни, за когато е обявен търгът с тайно наддаване, не се яви нито един кандидат, цената за втората продажба ще падне с 20 на сто, категорични са специалисти.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.
2018-06-08 11:33:05