Мащабен фестивал стягат за събора на Бутан

Мащабен фестивал стягат за събора на Бутан

 

В петък стартира националният фестивал на любителското творчество „Пей и танцувай за Бутан 2018“. Домакин на проявата е едноименното китно селце. Проявата се организира за 9-а поредна година. За разлика от предишните му издания, този път фестивалът ще протече в рамките на два дни-8 и 9 юни. В момента се подготвя специална сцена в центъра на Бутан и се облагородява паркът, в който е изградена. На нея ще се изявяват близо 300 участници.

Проявата ще бъде открита от 17.30 ч. в петък с изпълнения на местния духов оркестър. Първият ден е за Певческо изкуство. На сцената ще излязат 11 състава, от 9 населени места от областите Враца и Монтана. Концертната програма ще продължи с часове, като домакините ще бъдат представени от вокална група „Славей“ и трио „Неделя“.

Вторият фестивален ден ще се представят различни танцови състави от Северозапада.Тук красивия си местен фолклор ще представят два танцови състава от Бутан- клуб "Нашенки" и Танцов състав-Бутан.

Събитието се организира от кметството и читалище „Заря-1911“. Очакванията са хиляди гости да посетят празника, който съвпада със събора на Бутан.

 

 
2018-06-07 14:10:24