Селищния празник отбелязаха в Люти брод

Селищния празник отбелязаха в Люти брод

С концерт и заря в Люти брод бе почетена паметта на  Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и празника на селото.

 Програмата включваше изпълнения на Женски народен хор към НЧ „Колката“ –Люти брод с музикален ръководител маестро Кръстьо Стефанов, Мъжка вокална група „Змей горянин“ –Зверино, Представителен танцов ансамбъл „Мездра“ с художествен ръководител Мирослав Аспарухов, Танцова група „Мераклии“ –Ребърково с ръководител Ненчо Мариос.

 Сред официалните гости бяха кметът на Община Мездра инж. Генади Събков, кметът на Люти брод – Иван Коцев и кметове на населени места от общината.

 Инж. Събков поздрави присъстващите и благодари на всички, участвали в организацията му.

 „ Вие доказвате, че днес не сме се събрали на празник, а наблюдаваме урок по родолюбие и българщина. Вие, самодейците, предавате в поколенията заветите на хората, дали живота си за свободата и независимостта на България. Вие сте благословени да се родите и да живеете на прекрасно място. Години наред поддържате традициите и правите всичко възможно България да я има“, каза още инж. Събков.

 Програмата завърши с тържествена заря- проверка, която бе допълнена от картечни изстрели.

 
2018-06-04 16:10:49