С песни и танци отбелязаха празника на Оселна

С песни и танци отбелязаха празника на Оселна

С разнообразна програма бе отбелязан традиционния ден на селото в Оселна. Жители и гости на балканското населено място имаха възможността да се насладят на завладяващи изпълнения на самодейци от с. Оселна, с. Игнатица, с. Зверино и Центъра за подкрепа за личностно развитие – гр. Мездра. Гост на празника бе и кметът на Община Мездра инж. Генади Събков. Той похвали кметът на Оселна –Росен Николов и всички, допринесли за добрата организация на тържеството и отправи поздрав към жителите на населеното място да бъдат живи, здрави и все така добронамерени и успешни.

Жители и гости на селото се преклониха пред подвига на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. В началото на художествената програма Мирела Стефанова изпълни баладата „Хаджи Димитър”.

Програмата по случай празника на населеното място продължи с изпълнение на най-малките участници-малчуганите от Детска градина „Здравец“ – с. Оселна. След тях към концерта се присъединиха Женската певческа група „Оселнишки напеви“ и Детската танцова група „Оселнишки ритми“ към НЧ „Просвета-1929“. Със свои изпълнения участваха и Танцова група „Факел” при НЧ „Факел-1926“ – Зверино, Фолклорна формация „Хоп – троп на хорото“ при СУ „Св. Климент Охридски“ – Зверино, Женска фолклорна група „Плетеница“ при НЧ „Факел-1926“ – Зверино. Групата за авторски и шлагерни песни „Тинтява” при НЧ „Н. Й. Вапцаров” – с. Игнатица зарадва гостите на празника с богат репертоар. Поля Росенова пък рецитира стихотворението „Родното ми село“. За присъстващите пяха и танцуваха и децата от Център за подкрепа за личностно развитие – гр. Мездра.

Всички участници в празничната програма бяха удостоени със специални плакети от организаторите.
2018-06-04 13:00:03