1 юни в Мездра

1 юни в Мездра

Тържествата по случай 1 юни – Международен ден на детето стартираха с откриване на изложба на рисунки и фотографии, на детските градини от гр. Мездра във фоайето на сградата на общинска администрация. Тя е част от проект „Многообразие без граници за децата на Община Мездра“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.  

Актрисите Капка Пеняшка и Анна Ахчийска от Драматично-куклен театър Враца изиграха постановката „Калпазански рай“ от Панайот Цанев. Това стана на откритата сцена на пл. „България“. В представлението участие взеха и деца от нашият град. Те преминаха през различни забавни игри, като целта бе да се отличат тримата най-големи калпазани. Те получиха награди от организаторите.   На сцената се качиха и ученици от I до IV клас на ОУ „Христо Ботев“, които бяха приготвили специална програма за своя патронен празник.  

Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков поздрави учениците и техните учители и поднесе изненада на най-малките – книги с приказки, които те ще могат да прочетат през лятната си ваканция.   По време на мероприятията, служители на SEBN BG раздаваха на малчоганите балони и лакомства. Представители на Христова евангелска църква „Шалом“ зарадваха децата на Мездра с множество интересни и забавни инициативи. На централния площад и прилежащите тревни площи бяха разположени ателиета за изработка на сувенири, маски за селфи, поставки за снимки, играчки. Най-голяма радост на децата донесе възможността да бъдат „превъплътени“ в образите на любимите си герои чрез рисуване със специални безвредни бои върху усмихнатите им лица, което също бе част от инициативите на Христова евангелска църква „Шалом“.


1
2
3
4
5


2018-06-02 10:51:19