Козлодуйската болница с нова техника

Козлодуйската болница с нова техника

Отделението по образна диагностикав в МБАЛ „Св. Иван Рилски” вече разполага със съвременна база и медицинска апаратура. От скоро е в действие модерен апарат за мамографско изследване. Мамографията е специфичен образен метод, при който с ниска доза рентгеново лъчение се получава изображение върху плаки. Това е най-разпространеният метод за диагностика на млечните жлези. Мамографията е единствен сертифициран метод в света за провеждане на скриниг на рака на гърдата. Мамографът е подсигурен с финансовата помощ на АЕЦ „Козлодуй”.

В болницата също функционират CR система, модерно съоръжение за цифровизиране на образа, и скенер, които са придобити със средства на лечебното заведение.

В МБАЛ „Св. Иван Рилски” е в действие и нова рентгеноскопична и рентгенографична апаратура, която позволява извършването на множество образни изследвания. Новите апарати за рентгенова диагностика са факт, благодарение на осигурени финансови средства от бюджета на Община Козлодуй.

Изследванията, които могат да бъдат направени чрез новата съвременна медицинска апаратура, са достъпни за всички граждани с направление от личния лекар или срещу заплащане по ценоразпис, утвърден от управителя на лечебното заведение.
2018-05-31 12:03:05