Деца редят изложба на празника си

Деца редят изложба на празника си

Пъстра празнична програма очаква най-малките жители на Общината по случай Международния ден на детето- 1 юни. От 09:30 ч. във фоайето на общинска администрация в Мездра ще бъде открита изложба с фотографии на възпитаниците на детските заведения, представяща дейностите по проект „Многообразие без граници за децата от община Мездра“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Пъстри рисунки, дело на малчуганите от детските градини пък обгръща парапета на всички етажи в сградата на Общината.

Точно в 10:00 ч. на открита сцена на пл. „България“ актрисите Капка Пеняшка и Анна Ахчийска ще пренесат децата в света на театралното изкуство чрез постановката на Драматично-куклен театър-Враца „Калпазански рай“. Неин автор е Панайот Цанев.

Община Мездра е подготвила и специален подарък за завършващите първокласници. Кметът на Община Мездра инж. Генади Събков ще подари на първолаците прекрасни книжки с колекция от български народни приказки.

Ръководството на най-големия работодател в Мездра- SEBN BG ще поднесе на малчуганите цветни балони и лакомства.

В програмата, посветена на Международния ден на детето, ще се включат и възпитаници на ОУ „Христо Ботев“, които ще празнуват и патронния празник на учебното заведение. Децата ще представят богат репертоар от песни, танци и стихове, посветени на подвига на поета-революционер.

По време на тържеството за Деня на детето, Христова евангелска църква „Шалом“ ще зарадва децата на Мездра с множество интересни и забавни инициативи. На централния площад и прилежащите тревни площи ще бъдат разположени ателиета за изработка на сувенири, маски за селфи, поставки за снимки, играчки. Освен това малчуганите ще имат възможността да бъдат „превъплатени“ в образите на любимите си герои чрез рисуване със специални безвредни бои върху нежните им и усмихнати лица.

Аниматори ще веселят малчуганите чрез включване в разнообразни игри.
2018-05-31 10:19:34