Община Козлодуй изпрати 120 походници

Община Козлодуй изпрати 120 походници

120 ученици и учители от община Козлодуй поеха по стъпките на Ботев и неговата чета към Околчица. В центъра на града всички 1 166 участници бяха посрещнати от зам.-кмета на общината Николай Николов. Той награди шест от групите, които се представиха най-добре на надиграването, което Община Козлодуй традиционно организира. Централният площад се изпълни с млади хора, които извиха кръшни хора с развяти знамена.
Ученици и студенти от Враца, Козлодуй, Борован, Бяла Слатина, Роман, Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Айтос, Велико Търново, Видин, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Плевен, Пловдив, София, Стара Загора и Ямбол, и десетки граждани, се включиха в 72-рия Национален туристически поход „По стъпките на Ботевата чета” и до 2-ри юни ще изминат пътя от Козлодуй до Околчица.
За трета поредна година кметът на община Козлодуй ще посети походниците на 31 май, за да ги приветства.
Припомняме, че през 2016-та година участващите от общината бяха 40, през 2017-та година наброяваха 80, а вследствие на целенасочената работа на администрацията, за повдигане на родолюбивия дух и патриотизма сред учениците, походниците са вече 120 на брой. Участници има от двете средни училища и ПГЯЕ "Игор Курчатов" в Козлодуй, от средното училище в Бутан и за първа година от основното училище в Хърлец.
През 2018-та година бяха закупени 40 нови палатки, маси, столове, 90 дъждобрана и 40 шалтета. Освен от общинския бюджет, гласуван от ОбС за закупуване на необходимите материали, съдействие оказа и „АДЕН ГРУП” ООД.

 
2018-05-29 09:48:03