Двоен празник отбеляза на 24 май Мизия

Двоен празник отбеляза на 24 май Мизия

24 май се превърна в двоен празник за Мизия, защото освен Деня на славянската писменост и българската просвета и култура, жителите на общината отбелязаха и 40 години от нейното създаване.

В големият салон на читалище „Просвета- 1915 г” се събраха граждани, учители, ученици, общински съветници, кметове на кметства и служители от общинската и кметските администрации, гости на града.

С приветствие към всички се обърна кмета на община Мизия д-р Виолин Крушовенски, в което поздрави с най-светлия български празник и годишнината та общината дейците на образованието, културата и словото, и всички граждани.

Поздравителен адрес от името на Общинския съвет прочете неговия председател Лидия Костова.

С продължителни аплодисменти гражданите посрещнаха обявеното от д-р Крушовенски решение № 399 от 22 май на Общински съвет –Мизия, с което се удостоява Красимир Маринов Тенджерски, преподавател по физическо възпитание и спорт в ОУ ”Цанко Церковски» Мизия със званието „Почетен гражданин на гр. Мизия” за огромният му принос и изключителни заслуги като треньор на СК „Мизия” в подготовката на поколения лекоатлети, и завоюваните от тях призови места и национални рекорди, и популяризиране името на община Мизия.

С грамоти и плакети бяха наградени директорите на професионалната гимназия, основните училища в Мизия, Крушовица и Софрониево и Детскаградина „Незабравка” инж. Галина Калмушка, Галина Вълчанова, Дарина Стоянова, Йорданка Бадикова и Милка Тодорова за доказани професионални и управленски качества в сферата на образованието. С грамота и плакет беше удостоена и преподавателката по изобразително изкуство в ОУ «Ц. Церковски» Цветелина Митова за своя професионализъм и всеотдайност в подготовката на своите ученици и завоюваните от тях призови места в национални конкурси по изобразително изкуство.

Празникът продължи с концерт на триото «Тримата тенори», чиито изпълнения публиката награди с бурни аплодисменти.

 

 

 


1
2


2018-05-26 09:26:18