Светла Дамяновска с приз за развитието на литературата

Светла Дамяновска с приз за развитието на литературата

Дългогодишният председател на Литературен клуб „Христо Ботев“ и гл. експерт „Култура и художествена галерия“ Светла Дамяновска получи ново признание за дейността си. Управителният съвет на Съюза на българските писатели удостои г-жа Дамяновска с почетна грамота за принос към развитието на съвременната българска литература. Призът бе връчен на церемонията по раздаване на Годишните литературни награди на Съюза на българските писатели, която се проведе в края на миналата седмица в Българския културен център- гр. София.

Отличията се връчват от 90 години без прекъсване. Тази година жури в състав: Трендафил Василев-председател, Димитър Милов-за поезия, Станко Нацев за проза, Панко Начев- за литературна критика и есеистика, Ивайло Христов за публицистика, документалистика и мемоаристика е направило анализ на над 200 книги.

„Приемам отличието с огромна благодарност. То е признание за цялостния ми литературен труд, издадените ми до момента 11 книги, като превес са взели последните две -  „Розариум и други хайку“ и „Синини върху душата“, каза г-жа Дамяновска и съобщи в аванс, че новата творба, с която ще зарадва многобройните си почитатели е сборник с разкази, наречен „Рога и крила“.
2018-05-22 13:52:41