95-годишнина отбеляза аграрна гимназия

95-годишнина отбеляза аграрна гимназия

Своята 95-годишнина отбеляза професионалната аграрна гимназия в Бяла Слатина. Честването започна с парад на земеделска техника и ученици по централните улици в града. Множеството бе предвождано от духов оркестър. Концерт-спектакъл в читалището в Бяла Слатина бе кулминацията на проявите.

Поздрав към всички присъстващи отправи директорът на училището инж. Лиляна Бенинска.

„Целият педагогически колектив се стреми да подготви добри специалисти. Всички осъзнават отговорността, свързана с професиите, които предлагаме, а те са все така актуални, както в миналото, така и днес. Нашите ученици са знаещи и можещи, заслужено печелят много награди и завършват като изградени специалисти, със сигурна реализация“, подчерта в словото си инж. Бенинска.

Приветствие отправи и кметът на Община Бяла Слатина инж. Иво Цветков. Той похвали екипа на училището за всеотдайната работа, а към учениците отправи призив да следват мечтите си и да бъдат достойни последователи на патрона на учебното заведение.

Тържеството уважиха Веселка Борисова-председател на Общински съвет-Бяла Слатина, Румяна Ангелова-представител на съюза на зърнопроизводителите, Любчо Чомаковскии и Пламен Виалишки-земеделски производители, подпомагащи училището, както и десетки бивши и настоящи учители, работили в техникума и обучили хиляди специалисти. ПАГ „Никола Й. Вапцаров“ посреща забележителната годишнина с напълно реновирана база и земеделска техника от ново поколение. Налице са и чисто нов трактор и учебен автомобил, на който ще кормуват учениците.
2018-05-22 12:16:32