Читалището в Царевец отбеляза 90-годишен юбилей

Читалището в Царевец отбеляза 90-годишен юбилей

 

С множество инициативи бе отбелязана 90-та годишнина от създаването на читалището в с. Царевец. В рамките на седмица в населеното място се проведоха изложба на детски рисунки, концерт на ЖПГ „Белокамница“ и ДГ „Белокамениче“ с художествен ръководител маестро Цветанка Костова, етнографска и фото изложба „Минало и настояще на читалището“.

 Кулминацията на мероприятията бе тържество, което се проведе на площада в селото.

 „Царевец е едно от малкото села в региона и в цялата страна, което може да се похвали с толкова много неща. Имаме чудесна и плодородна земя. Имаме кариери, които дават бял врачански камък в цял свят. Имаме прекрасни улици, сгради, църква, кметство и читалище, които работят в синхрон и в екипност. Но най- голямото богатство сме ние царавчаните, защото от тук са тръгнали много хора и са извървели успешен път. Моят поклон днес е за самодейците. За хората, които при днешните условия не жалят време, енергия и сили, за да ни веселят и пазят традициите на българщината“ , каза кметът на Мездра инж. Събков.

 За празничното настроение на жителите и гостите на Царевец се погрижиха самодейци от  Руска Бела, Сухаче, Брусен, Люти брод, Мъжка вокална група „Калето“, Представителен танцов ансамбъл „Мездра“ и Танцов клуб „Мераклии“- гр. Мездра.

 Празничната програма за годишнината на просветното средище завърши с прекрасна заря.

 
2018-05-21 13:17:25