Състезатели от 2 до 50-години събра спортен маратон

Състезатели от 2 до 50-години събра спортен маратон

Близо осемдесет участници на различна възраст се включиха в масов маратон, проведен по повод Деня на спорта и откриването на Ботеви дни в Козлодуй. Маратонът стартира от Ботев парк с близо тридесет участници. На останалите три пункта по маршрута се присъединиха още деца и младежи. Общата бройка на участниците достигна почти 80 души, като най-малкият от тях беше на две години, а най-възрастният на над 50 години. За всички имаше тематична награда от Община Козлодуй.
За дейно участие в Ученически спортни игри 2017-2018 с грамоти бяха отличени учителите по физическо възпитание и спорт – Иван Нанов, Цветан Гунев, Анита Ангелова, Галена Динолова, Мария Братова, Петранка Кюланова, Пламен Пасков и Робертин Милев. Със завършека на програмата се даде началото на Ботеви дни 2018 година.

В Народно читалище храм паметник „Христо Ботев” врати отвори мобилна фотодокументална изложба „Христо Ботев – живот и дело”, предоставена от Национален музей „Христо Ботев”, град Калофер. На борда на параход „Радецки” стартира друга изложба посветена на жизнения път на големия български поет и революционер, предоставена от Общонародна фондация „Христо Ботйов”. И двете експозиции ще продължат до 2-ри юни.

 
2018-05-18 09:57:01