Крушовица чества събора си

Крушовица чества събора си

Събор честват в село Крушовица. За настроението на жителите и гостите на населеното място са подготвени две концертни вечери. В големия салон на местното читалище тази вечер ще се изявяват всички самодейци от читалището, възпитаниците на училището и детската градина в селото, както и клуб на пенсионера „Липов Цвят“. Част от празника на Крушовица ще бъде и писателят Димитър Никифоров, който ще представи третата си стихосбирка. В събота глас ще извие певецът Христо Косашки.

„Нашият апел към политиците е да обърнат внимание на хората живеещи в Северозападна България. Районът  обезлюдява, хората не могат да свързват двата края, а субсидии да подпомагане на положението, в което изпадаме не идват от никъде. Време е да се спре с празните обещания“, призовава кметът на Крушовица Илия Илиевски.

Въпреки трудностите Крушовица остава едно будно село. От него са произлезли 6 професори.

Успешна читалищна дейност развиват в селото

Читалище „Просвета 1899“-Крушовица е активен участник в културния календар на община Мизия. В основата са и на всички прояви, които се провеждат в Крушовица. Секретар на читалището е Соня Георгиева, а председател Цветанка Дамянова. В момента има дамска вокална група с 11 певици и 1 корепетитор. Дейност развиват два танцови състава (за деца и възрастни), както и група за пресъздаване на народни обичаи и традиции.

Библиотеката е притегателен център за младежите от село Крушовица

В културното средище разполагат с 5 компютъра, които са на разположение на читателите. Именно там все по-често идват младите жители на селото,

Основен ремонт чака детската градина

Основен ремонт е обещан за детска градина „Здравец“ от кмета на Крушовица. В момента в детското заведение са разкрити две групи, а то функционира като филиал на ДГ „Незабравка“-Мизия. Директор е Милка Тодорова, която отговаря и за градините в Софрониево и Липница. 

Футболен турнир стягат от ОУ „Христо Ботев“

Футболен турнир организират на 19 май от училището в Крушовица. Идеята за провеждането му е на бивши и настоящи възпитаници на школото.

Подробности за празника четете в утрешния брой на в-к "Враца днес"
2018-05-17 10:43:48