Държавата помага на Бяла Слатина за справяне с пораженията от урагана

Държавата помага на Бяла Слатина за справяне с пораженията от урагана

Най-важното в момента е възстановяването на нормалния живот на хората. Това обяви в Бяла Слатина директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов. Според него е нужно Общинския съвет в града да заяви финансови средства по определен ред и след разглеждането им от правителството да бъде отпуснато финансиране.

„Убеден съм, че подкрепа ще има”, категоричен бе главен комисар Николов и допълни, че местната власт в града има готовност със собствени средства да подпомогне социално слабите жители, пострадали от бедствието.

В момента три комисии от общината правят оценка на щетите. Продължава и почистването на улиците от падналите дървета. По данни на община Бяла Слатина, е направен оглед на над 110 частни домове, предстои оглед и оценка на още толкова.

От Община Бяла Слатина увериха, че до края на седмицата ще бъдат оформени всички документи и протоколи, за да бъдат изпратени в Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет.

От Бяла Слатина главен комисар Николов отпътува за Плевен, където докладва на министъра на вътрешните работи за обстановката в града и направиха оглед на щетите в Плевен.
2018-05-17 09:39:39