Розите на Селановци- част от голямото хоро "Розите на България"

Розите на Селановци- част от голямото хоро

На 11 май – Деня на пресветите братя Кирил и Методий, се реализира инициативата на МОН едно голямо българско хоро да обедини  българчетата от всички краища на света. Тя събра учениците на ОУ „Н.Й.Вапцаров” Селановци в сградата на читалището, за да бъдат зрители на оригиналната драматизация, подготвена от ученици от трети и четвърти клас и г-жа Детелина Гергова по произведения на Джани Родари. С нея малките артисти взеха участие в общинския кръг на викторината „Чети! Сподели! Бъди крачка напред!”. Всички 162 ученици в залата запяха заедно с участниците песента на Надеждата.

Директорът Петя Русинова раздаде грамоти и награди за активна извънкласна и извънучилищна дейност. Получиха ги 45 ученици като носители на медали и отличия в спортните клубове по борба и футбол, в дейности и публични изяви по проект „Твоят час” , по Проект „Всеки ученик ще бъде отличник”, проект ”Различното училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ и дейности и изяви на училището като ИНОВАТИВНО.

Специално внимание беше отделено на участниците и победителите в състезания и конкурси. Грамотите бяха и благодарност за активното участие в дейността на Училищния ученически съвет, както и в подготовката и реализацията на Петия национален конкурс и среща на малките философи „Малкият принц” Селановци 2018.

Събитието завърши с голямото хоро на селановските рози, в което се включиха танцов състав „Искрица”, всички останали ученици, родители и гости. Сред тях беше и кметът на Селановци г-жа Росица Койнова. За всички участници в събитието  г-жа Даниела Кунчева специално беше подготвила стикери с рози и логото на училището, за да занесе всеки в дома си частица от празничното настроение.

ПЕТЯ РУСИНОВА


сн.1
сн.


2018-05-12 12:07:30