Пуснаха за продажба болницата в Оряхово

Пуснаха за продажба болницата в Оряхово

Многопрофилната болница за активно лечение в Оряхово се продава. Обявеното в несъстоятелност лечебно заведение е извадено на тезгяха от синдика Красимир Иванов. Купувач се търси за земите, сградите, машините, съоръженията и оборудването на бившата болница. Пазарната цена на обособената част е в размер на 7 243 740 лв.  В момента част от сградите са предоставени за безвъзмездно ползване на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца.

Оглед на лечебното заведение може да се извършва всеки делничен ден, категоричен е синдикът Красимир Иванов. Търгът ще се проведе чрез тайно наддаване. За участие в процедурата участниците в надпреварата трябва да внесат задатък от 10 на сто от оценката по обособената банкова сметка на синдика. Наддавателните предложения ще се подават в деня на продажбата – 22 юни. Резултатите от наддаването ще бъдат обявени от синдика в самия ден на продажбата в присъствието на участниците в търга, допълва Красимир Иванов.

Проблемите в оряховската болница ескалираха още през 2010 г. Заради забавени заплати персоналът на лечебното заведение излизаше на масови протести, но без резултат. Година по-късно фирма доставчик на медикаменти на болницата поиска обявяването й в несъстоятелност. Причината – дългове от няколко милиона лева.

След окончателното обявяване на оряховската болница в несъстоятелност синдикът Красимир Иванов направи няколко опита да изтъргува лечебното заведение. До днес обаче никой не пожела да сложи ръка на здравното заведение.
2018-05-04 09:23:18