Училища се представиха на Панорама на образованието в Мездра

Училища се представиха на Панорама на образованието в Мездра

Учебните заведения от община Мездра се представиха на Панорама на образованието. Кметът инж. Генади Събков бе категоричен, че което и училище да изберат децата на Мездра, ще получат качествена образователна подготовка и сигурна професионална реализация.

 

Областният управител Малина Николова поздрави присъстващите и отбеляза усилията на ръководството на Общината за осигуряване на перфектна база за провеждана на образователен процес.

 

„ Много е важно днес да покажете на обществеността, че тук се провежда качествен учебен процес. Той дава резултати и създава възможности децата на Мездра да се обучават тук,  да продължат висшето си образование, да създадат семейства и да реализират бизнеса си в Мездра“, каза Николова.

 

Тази година най-старото училище в Мездра- СУ „Ив. Вазов“ отбеляза 95 години от създаването си. Възпитаниците на учебното заведение представиха художествена програма, посветена на патрона им и Патриарх на българската литература-Иван Вазов, след което запознаха присъстващите с атрактивните специалности, които предлагат.  

 

Директорът на ПГ „Алеко Константинов” инж. Христинка Минова и възпитаници на учебното заведение представиха паралелките и специалностите, в които децата на Мездра, ще имат възможност да се запишат през новата учебна година. Учениците представиха и музикална програма.

 

Тази година „БДЖ-пътнически превози“ ЕООД и ПГ по МСС обединиха усилията си, за да възвърне Мездра славата си на железничарски град. През новата учебна година е разкрита нова дуална паралелка, предлагаща на младежите множество бонуси и сигурна професионална реализация. Представители на БДЖ разказаха повече за новата паралелка, а директорът на учебното заведение –Евелина Ценьова даде повече информация за приема през учебната 2018/2019г.

 Със свои щандове в Панорамата на образованието`2018 бяха представени и  ОУ “Христо Ботев“ и  ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“. Екипи на учебните заведения разясниха възможностите за обучение през новата учебна година, а малките възпитаници на ОУ “Христо Ботев“ подариха на присъстващите невероятен танц.

 Свой щанд имаше и издателска къща „Медиа груп“, която изготви тазгодишния каталог на образованието за област Враца. В изданието е обобщена информацията за специалностите и броя паралелки на всички учебни заведения и ВУЗ-ове в областта, както и за допълнителните форми на обучение и подготовка в ЦПЛР и читалища.

 Официални гости на Панорама на образованието Мездра`2018 бяха: г-жа Малина Николова-областен управител на област Враца, Яна Нинова-председател на Общински съвет-Мездра, Наталия Христова-председател на ПК по образование, култура, наука, спорт, туризъм и младежки дейности, Галина Евденова-началник на РУО-Враца, инж. Петя Личева- ст. експерт „Професионално образование и обучение“ в РУО-Враца, директори и екипи от учебните заведения в Общината.

 
2018-05-03 14:14:09