Засадиха близо 500 дървета в община Бяла Слатина

Засадиха близо 500 дървета в община Бяла Слатина

Под патронажа на кмета на община Бяла Слатина, инж. Иво Цветков, в местността Езерото се проведе благотворителна акция по залесяване, под мотото „Аз засадих дърво“. Мястото не е избрано случайно. Преди четири години, по повод сто годишнината от обявяването на Бяла Слатина за град, тук бяха засадени сто млади дръвчета, по- голямата част от които за съжаление не оцеляха. Затова, тяхното място заеха 90 чинара, осигурени от Социално предприятие“Озеленяване и благоустройство“.  200 дръвчета явор и шестил пък бяха предвидени за съставните села на общината, както и 200 броя храсти за училищата и детските градини.

 Инициативата е своеобразен  апел към гражданското общество да опазва горските площи и да се отнася с грижа към природата. „С глобалните метеорологични промени, които настъпват, ние трябва да поддържаме горите, които  са “белите дробове” на нашата Земя и съхраняват живота на нашата планета. Без гората не можем нито днес, нито утре, нито в бъдеще, се казваше в призива на инж. Цветков към обществеността.

 С усмивка, желание и ентусиазъм представители на общинска администрация и различни институции в града се включиха активно в залесяването, вярвайки и надявайки се, че  посадените сега дръвчета  ще радват  много хора, дълги години след нас.
2018-04-27 12:28:10