Отбелязват „Деня на солидарността между поколенията“ в Мездра

Отбелязват „Деня на солидарността между поколенията“ в Мездра

Община Мездра заедно с БЧК, БМЧК - Мездра и приятелите на червения кръст организират за трета поредна година засаждане на цветя пред бюст-паметника на Апостола на Свободата Васил Левски. Инициативата започва в 11 часа на 27 април, като в алеята пред паметника ще бъдат засадени над 40 броя цветя. 

 Солидарността между поколенията играе ключова роля в развитието на по-справедливи и устойчиви системи, базирайки се на познанията и опита на по-възрастните, предадени на младите поколения. По тази причина учениците от ОУ „Кирил и Методий“ гр. Мездра, ОУ „Христо Ботев“ в града, СУ Иван Вазов“ , както и СУ „Климент Охридски“ в село Зверино се включват в благородната инициатива.

 През 2008 година 29 април официално е приет от Европейския съвет за Ден на солидарност между поколенията с цел да насочи общественото внимание към нуждата от адекватни политики за възрастните хора в Европейския съюз.

 Инициативата ще се осъществи заедно с доброволци от различни възрасти в Благоевград, Враца, Добрич, Ловеч, Пловдив, Русе, Ямбол, Смолян и Софийска област. В отбелязването на „Деня на солидарността между поколенията“  ще се присъединят и Естония, Литва, Латвия, Румъния.

 
2018-04-26 13:33:23