Училища се представиха на панорама в Бяла Слатина

Училищата в Бяла Слатина с представяне на образователна панорама

 Училищата в Бяла Слатина се представиха на провела се за първи път в града образователна панорама. На специално обособени шатри пред местното читалище учебните заведения привличаха вниманието на ученици и родители. От ПГО „Елисавета Багряна“ подканиха младежите да запишат при тях специалностите моделиер и кетъринг.

„Ние сме интересни и креативни! Даваме шанс на децата да развиват таланта си. Даваме повече и гарантираме сигурна реализация за учениците, след като завършат нашето училище“, категорични бяха от ПГО „Елисавета Багряна“.

От ПАГ „Никола Й. Вапцаров“ предложиха на учениците да се запишат наесен в специалностите Машинен техник, Механизация на селското стопанство, Машини с ЦПУ, компютърни системи и Икономика. „Ние предлагаме на учениците добра професионална подготовка. Модерна, основно ремонтирана база и активна работа по проекти, в които включваме всички ученици“, подчертаха от учебното заведение.

На панаира на образованието се представиха и от СУ „Васил Левски“. Там учениците ще могат да се запишат в профил Софтуерни и хардуерни науки. „Ние предлагаме качествено образование, разширено изучаване на английски език и много добра материална база. Резултатът от нашата работа са успеваемост на учениците при кандидатстване в университети у нас и в чужбина“, споделиха от средното училище.

Наред с училищата по време на панорамата бе представен и образователен каталог, който дава пълна информация за учебните заведения в област Враца.

Събитието е част от областната информационна програма по повод план-приема за следващата учебна година. Организатори на проявата са Община Бяла Слатина и РУО-Враца.
2018-04-25 16:08:10