Гимнастички с медали от международен турнир

Гимнастички с медали от международен турнир

Два златни, един сребърен медали и две шести места спечелиха децата от клуб по художествена гимнастика „Анелия“-Мездра на XIII Международен турнир по художествена гимнастика „Фея под липите“. Възпитаниците на Цветелина Цинцърска и Лилия Николова участваха с 4 ансамбъла и едно индивидуално изпълнение. Ансамбълът девойки младша възраст в състав Елеонора Циндерска, Александра Драгановска, Калина Илиева и Йоана Димитровска завоюваха златните медали със своето съчетание с бухалки. Златен медал спечели и 7 годишната Кристина Лъчезарова в индивидуалните изпълнения без уред.

Сребърните медали за клуб по художествена гимнастика „Анелия“-Мездра от XIII Международен турнир по ХГ „Фея под липите“ завоюваха Валерия Захариева, Виктория Захариева и Биляна Маркова. Със  съчетание от 2 ленти и топка възпитаничките на Цветелина Цинцърска и Лилия Николова впечатлиха съдийте в категория трио девойки старша възраст.

При децата до 10 годишна възраст Цвети Пламенова, Магдалена Дамянова, Жаклин Вутова, Кристина Бойчева и Кристияна Янева се класираха на 6 място със своето съчетание с топка. Деница Павловска, Полина Пешева, Каролина-Михаела Цветкова и Надин Кръстева на шесто място при ансамблите.

На провелото се в Стара Загора, състезание се включиха общо 525 гимнастички от 27 клуба. Освен клубовете от България, на международният турнир се включиха гости от Молдова и Гърция.

Следващото участие на децата от клуб по художествена гимнастика „Анелия“-Мездра е на Градското първенство по художествена гимнастика. Той ще се проведе на 12.05.2018 г. във физкултурния салон на ОУ „Христо Ботев“.
2018-04-25 09:22:29