Абитуриент без дом вече с облекло за бала

Абитуриент без дом вече с облекло за бала

Абитуриентът Тихомир Трайков от с. Елисейна, чиято къща изгоря на големия християнски празник Цветница, вече има облекло за бала.С подкрепата на Христофор Дочев, собственик на завод "Мизия 96" АД- град Плевен и верига магазини за обувки "Мат Стар", Тихомир лично избра костюм, риза, вратовръзка и обувки, с които ще отиде на една от най-важните вечери в живота си. Абитуриентският бал на момчето е на 29 май във Враца.

Община Мездра и Националното сдружение на сираците в България се обединиха в подкрепа на Тихомир и майка му Росица. С техника на ОП „Чистота“ бе разчистен терена на изгорялата къща. Разкрита бе банкова сметка  за събиране на дарения. Оказано бе съдействие на семейството за изготвяне на нови лични документи и съставяне на предварителен договор за покупко-продажба на къща, собственост на Таня Стоянова. Тази къща се намира с в близост до руините на изгорелия им дом. Благодарене на Таня Стоянова от 18 април майката и момчето живеят в желаната от тях къща, въпреки, че все още не са събрани необходимите 4 000 лв. за закупуването й.

Към момента по сметката на Община Мездра с титуляр Росица Стоянова са събрани 3 432. 67  лв. За да придобият новия дом, са необходими  още 567.33 лв. и заплащане на задължителните такси по прехвърлянето.

Желаещите да дарят финансови средства на семейството от село Елисейна, чиято къща изгоря на Цветница, могат да го направят по сметката на Община Мездра,

банка „ДСК“-клон Мездра.

IBAN: BG95STSA93008425414500

BIC STSABGSF

Код за вид плащане- 445100

Необходимо е в основанието за плащане да бъде указано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова.

Други видове дарения се приемат в Общинския център за социални услуги и дейности /ул. "Ив. Вазов" № 2/ от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт с г-н Цаков- 0883 323 683.

 
2018-04-24 16:44:00