Кмет се включи в „Маратон на четенето”

Кмет се включи в „Маратон на четенето”

Кметът на Община Мездра Генади Събков се включи в традиционния „Маратон на четенето“, организиран от библиотеката към НЧ „Просвета-1925“ – Мездра. Второкласниците от ОУ „Христо Ботев“ посрещнаха с цветя инж. Събков, който им благодари и ги прикани все по често да посещават библиотеката в града ни, а след това даде старт на маратона, като им прочете приказката „Готованко“ от Ран Босилек.

Тазгодишното издание на маратона стартира на 2 април – „Международният ден на детската книга“ и ще продължи до 23 април – „Международен ден на книгата и авторското право“. Националната кампания се организира от „Българска библиотечно-информационна асоциация“ в партньорство с асоциация „Българска книга“ и тяхната инициатива „Походът на книгите“. Инициативата се провежда за 13-та поредна година и в нея се включиха групи от всички учебни заведения, намиращи се на територията на гр. Мездра.

На 24 април от 10:30ч. пред НЧ „Просвета-1925“ всички участници от учебните заведения в града ще закрият официално „Маратон на четенето“ с драматизация и дефилета.
2018-04-20 16:58:36