Румен Радев дава рамо на Мизия

Румен Радев дава рамо на Мизия

За да получават хората адекватно обезщетение след бедствия са необходими законодателни промени. Това заяви в Мизия президентът Румен Радев. Той пристигна в града в петък. Държавният глава бе посрещнат от кметът д-р Виолин Крушовенски. Двамата проведоха работна среща, на която д-р Крушовенски запозна президента с проблемите и перспиктевите за развитие на Мизия и селищата от общината.

Следващото му посещение беше на една от най-пострадалите улици по време на наводнението от 2 август 2014 г., където се срещна с граждани на Мизия. Инициаторът на срещата Момчил Дамянов, който е изпратил писмото до президента с молба за съдействие, го запозна с проблемите на хората, които все още не могат да възстановят домовете си за нормален живот. Гражданите споделиха, че получените от държавата средства на база данъчна оценка са крайно недостатъчни и му показаха все още незаличените следи от бедствието. Повдигнат беше и въпроса за състоянието на опасните язовири в областта, за отговорността за тяхното поддържане и експлоатация, и ред още проблеми.

Президентът обясни, че за да получават хората адекватно обезщетение след подобни бедствия са необходими законодателни промени, и се ангажира да уговори незабавно среща с вицепремиера Валери Симеонов, на която да бъдат обсъдени предложенията на д-р Крушовенски за предприемането на мерки за обезопасяване на водните басейни на територията на Мизия и общината.


1


2018-04-20 16:44:17