Обособяват нов кът за венчавки

Обособяват нов кът за венчавки

Със средства от бюджета на Община Козлодуй и със съдействието на АЕЦ „Козлодуй” се реновира Ботев парк. В проекта са заложени дейности по изграждане на десет беседки с десет барбекюта, които ще бъдат разположени на централната поляна в парка. Във всяка беседка ще има монтирано осветително тяло и контакт, а допълнително осветление ще спомогне за облагородяване на пространството. Дървена къщичка на баба Яга ще привлича децата на жителите и гостите на Козлодуй. Ще се монтират нови пейки с маси, на мястото на старите, които вече са премахнати от поляната. Това е мястото, където атомната електроцентрала провежда Деня на енергетика и Община Козлодуй организира редица събития.

В централната част на парка, срещу паметника на Христо Ботев, се оформя парково пространство с пейки и осветление. Там ще има обособен кът, където млади двойки ще могат да сключват граждански брак. За целта ще бъдат изградени четири арки, около които ще се посадят каскадни рози.

Трите пилона със знамена ще бъдат допълнително осветени и озвучени, така че всеки, който посети мястото, където Христо Ботев се е клел с неговата чета, ще може да чуе подробности за великото дело на революционера.

Всички тези дейности се предвижда да приключат преди ботевите тържества. Наред с това се поддържат зелените площи, цветните алеи и растенията, които са част от колорита на Ботев парк. За опазване на поставеното парково оборудване ще се монтират видеокамери.
2018-04-18 15:12:50