Проект за 2 млн. лв. разкрасява Бяла Слатина

Проект за 2 млн. лв. разкрасява Бяла Слатина

С нов облик ще е скоро Бяла Слатина. Две от основните пътни артерии в общинския център – улиците „Климент Охридски“ и „Николай Хрелков“ ще бъдат основно ремонтирани заедно с прилежащите съоръжения /тротоари, бордюри, зелени площи/ . За целта местната администрация ще похарчи над 2 млн. лв. спечелени по проект, който се финансира от програмата за развитие на селските райони. Оферти от строителни фирми, които искат да извършат мащабните дейности, се приемат до 27 април.

Улица „Николай Хрелков“ е с дължина 977 м. Трасето започва от новото кръстовище на пътя Враца - Плевен, върви по прав участък и завършва до кръстовището на ул. „Николай Хрелков“, „ул. Климент Охридски“ и „Александър Стамболийски“.

Улица „Климент Охридски“ пък започва от края на ул. „Николай Хрелков“и завършва до кръстовището на пътя за село Попица /ул. „Васил Левски“/. Дължината на този участък е 1,138 м.

Общата дължина на пътните терени, които ще се обновят, е 2,1 км.

Новият проект е продължение на вече започнатите от кметската администрация реконструкции по пътната мрежа в Бяла Слатина. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е до 360 календарни дни или
2018-04-16 11:36:39