Над 260 участници и гости се забавляваха в спортен празник

Над 260 участници и гости се забавляваха в спортен празник

За втора поредна година пролетният спортен празник на Община Мездра събра над 160 участници от градските основни училища „Св. Св. Кирил и Методий“ и „Христо Ботев“, от  Средното училище „Иван Вазов“ в Мездра, както и близо 100 гости. Деца, учители и родители изпълниха  с усмивки и ведро настроение изкуствения терен на стадион „Локомотив“. Празникът, с наименование „Пролетта е вече тук“, започна с изпълнение на малките мажоретни грации от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, които показаха една от най-добрите си композиции. Кметът на Общината инж. Генади Събков приветства участниците, техните връстници в публиката, учителите и родителите и пожела успех в спортния празник.

Училищните отбори бяха разпределени в две възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас. За  проверка на ловкостта, скоростта и пъргавината на участниците бяха предвидени 4 игрови дисциплини – състезателна игра „Раци“, в която всеки участник от отбора премина специално трасе в стойка, наподобяваща рачешката, скачане с чували, играта „Бързи, смели, сръчни“ и стрелба с футболна топка в обръч.

Кметът на Общината инж. Генади Събков награди участниците в игрите с грамоти и лакомства. След края на надпреварата бе изтеглена и томбола, на която бяха раздадени множество спортни и ученически пособия.
2018-04-13 09:48:06