Северозападът се готви за фестивал на музиката и кулинарията

Северозападът се готви за фестивал на музиката и кулинарията

Четиридневно разнообразие на вкусове, ритми, забавления и положителни емоции ще предостави кулинарният фестивал на вкусовете и ритмите „Табиет Мездра“. Той ще се проведе в периода 3-6 май паралелно с двудневния традиционен Free fest „Магията на Мездра“ и отбелязването на Деня на Мездра-6 май.

Жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на целодневни забавления и да изпитат незабравими преживявания. На централния площад „България“ фирмите участници ще презентират широка гама продукти, съчетани с демонстрации, уъркшопове и специални събития.

Посетителите на „Табиет Мездра“ ще имат възможността да видят уменията на изявени майстори готвачи, да се насладят на множество кулинарни изкушения, да се забавляват с концерти и състезания.

На площад „България“ и ул.“Христо Ботев“ ще бъдат обособени 3 основни зони - кулинарна, музикална и зона за експозиции и атракции.

В рамките на кулинарната зона ще бъде показано кулинарното многообразие на региона. Ценителите ще се запознаят с автентичната кухня на всички балкански страни и с тенденции в европейската кухня, ще се потопят в една феерия от вкусове. Наред с това ще видят как се приготвят типични ястия, ще научат тънкости за тяхното аранжиране и поднасяне.

Специална сцена пък ще събира някои от най-големите балкански артисти, както и самодейни трупи.

 
2018-04-12 10:44:02