ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Семейство бедства, Община търси дарители

ЗОВ ЗА ПОМОЩ! Семейство бедства, Община търси дарители

Националното сдружение на сираците и Община Мездра организират съвместна благотворителна кампания в помощ на дванадесетокласник в СУ „Св.Климент Охридски” Зверино, чийто дом в съседното село Елисейна изгоря навръх Цветница.

„Обръщаме се с молба към всеки, който има възможност да помогне  със строителни материали, мебели, дрехи и други конусмативи, да се свърже с Община Мездра или Председателя на Националното сдружение на сираците в България - Слави Михайлов на [email protected] , [email protected]“, призоваха от общинската администрация в железничарския град.

Дарители вече се отзовават на зова за помощ. Фирма, вносител на матраци, направи дарение на майката Росица и нейният син Тихомир, чийто дом бил обхванат от пламъците. Друг бизнесмен помага със строителни материали за укрепване на къщата, завод за дрехи подарява костюм на абитуриента, а известна марка го зарадва с чифт обувки.

Утре в 9 ч. кметът на Мездра инж. Генади Събков и Слави Михайлов ще посетят семейството. Експерти ще опишат щетите и ще оформят списъци с необходимите материали и пособия, с които може да се помогне.

 
2018-04-04 11:19:57