Козлодуй праща двама щастливци на космически лагер

Козлодуй праща двама щастливци на космически лагер

Двама щастливци от Козлодуй ще заминат безплатно на космически лагер в Турция. Инициативата лансираха в края на миналата година общинската администрация и местния Център за творческо обучение. вчера те обявиха първото класиране на мераклиите да заминат в Измир. Първите трима избрани са Михаил Драганов, Николай Иванов и Марта Младенова. Те ще бъдат потърсени по телефона от представител в началото на следващата седмица и ще участват в интервю, на базата на което двама от тримата финалисти ще получат пълна стипендия. Тя  покрива разходите по 6-дневния престой, храната, таксата за участие и пътуването на децата (без допълнителни дневни пари) и е в размер на 1 250 долара. Всички останали участници са класирани за Space Camp Turkey и могат да участват след заплащане на съответната такса.

Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция.

Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в науките астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 14 години.

Център за творческо обучение провежда редица дейности, свързани с ученето през целия живот и активно работи в сферата на формалното и неформално образование. Мисия на Център за творческо обучение е подобряване на образователна среда в България чрез развиване на ключови компетенции, разкриване потенциала, както на учащи, така и на обучители-специалисти, и отглеждане на конкурентноспособни кадри, успешни в професионалната и в социалната сфера на своя живот. Освен това Центърът работи активно и върху въвеждането на цялостен подход в общото образование, който разглежда физическите, умствените и социалните аспекти на цялостната личност на ученика

 2018-04-03 09:59:16